Contacteer ons nu » Wenst u meer info?

Joost Demuynck

Who's Joost:

Iemand die veeleisend is tegenover zichzelf, die zich weet te omringen door mensen die ook weten waar de klepel hangt. Iemand die doordacht initiatief neemt en, eens de lijnen uitgestippeld, er volledig voor gaat. Iemand die constructief en met open geest het leven omarmt.

Mission Statement:

Doordachte, essentiële beeldvorming op locatie, waarbij een grondig denkproces bepalend is tot het bekomen van een tijdloos resultaat.

Personal vision:

Voor jezelf de lat hoog leggen, de juiste entourage creëren en gedeeld succes maakt dubbel succes. GEORGH: Go Extreme Or Go Home, doe iets goed, of begin er niet aan.

PHOTOJOOST.COM

Joost Demuynck
Roeselarestraat 162/0101
8560 Wevelgem
Tel./Fax. 056 32 30 28
Mob. +32 472 23 24 36
BTW 526 771 663
Biografie
1974Joost wordt geboren te Kortrijk. Hij is de oudste van 4. Vader werkt als mechanieker, moeder onderhoudt het gezin. De Demuyncks wonen in een groot, oud huis met een riante tuinjungle. Joost vliegt ’s morgens buiten, ’s avonds wordt hij terug binnengenomen, samen met de hond... Geen comfort, noch luxe maar het heeft iets heroïsch.
1979Het gezin trekt van Lauwe naar Wevelgem, waar vader een oud huis ombouwt tot een moderne woning met winkel. Moeder heeft haar eigen zaak: corsetterie/lingerie ‘Corgan’.
1981Joost volgt academie, plastische kunsten te Wevelgem. Op zijn 8ste wint hij de hoofdprijs in een tekenwedsrijd: zijn eerste fototoestel, een compact ‘met een grote, rode knop’ (Polaroid) !
1989Na een volwaardige carrière als kind bij de jeugbeweging, wordt hij leider gedurende enkele jaren.
1990Joost wordt Wevelgems Sportlaureaat (oa. zwemmen, krachtbal, triathlon, handbal (Ieper), atletiek...).
1992Het Sint-Aloysiuscollege te Menen wordt moeiteloos afgemaakt, Joost heeft zijn getuigschrift: moderne talen-wiskunde op zak en richt zijn verdere pijlen op de richting: vertaler/tolk Engels-Duits.
1993Joost vangt zijn studies, A1 Automechanica aan te Kortrijk aan het Vrij Hoger Technisch Instituut. Het schooljaar wordt afgewerkt, maar verdere studies zitten er niet meer in... Joost wil op eigen benen staan.
1994Na een korte inloopperiode bij Vandemoortele NV te Izegem wordt Joost shiftsupervisor van de logistieke afdeling : aanvoer en toelevering van de extractieafdeling. Als jonge snaak leidt Joost een cruciale afdeling met tal van leeftijden en nationaliteiten.
1996Joost haalt zijn brevet als rijschoolinstructeur (zowel auto als motorrijden) en geeft, na zijn dagtaak, les aan de Kortrijkse Rijschool.
2000Afgestudeerd als fotograaf te Syntra West, Roeselare. In bijberoep wordt er geklust op alle fotografische vlakken, niet in het minst met David Van Gessel (grafisch vormgever, Skinn, Brugge).
2001Cargill NV (voorheen Vandemoortele NV) voert herstructureringen door. De afdeling waarvoor Joost verantwoordelijk is, wordt onherroepelijk gesloten.
In hetzelfde jaar is Joost klaar met het opknappen van zijn huisje, na 4 jaar van grote verbouwingen.
2002Joost gaat aan de slag als professioneel fotograaf voor de Kortrijkse uitgeverij Opezet Bvba. Contract getekend op 1 januari, 10 dagen later zit Joost op het vliegtuig naar Tokio...
2004Na overleg en aanhoudende, buitenlandse vraag verlaat Joost de uitgeverij en wordt zelfstandig op freelance basis. PHOTOJOOST is geboren. België, Nederland, Spanje, Hongarije, Duitsland, Engeland en Rusland worden vaste klanten. Joost trekt in november naar Amerika en komt terug met een contract.
2006Een oud pand van wijlen grootvader wordt door vader en zoon onder handen genomen, Joost heeft zijn eigen atelier/bureau te Wevelgem.
2007Bij een Canadees onderonsje te Toronto aanschouwt Joe Magro, photo-editor van Modified, Luxury en Exotics, toevallig Joosts kunstzinnig, vrij werk en schopt hem wakker dit ook aan de buitenwereld te tonen. Een belletje gaat aan het rinkelen, maar het duurt nog enkele jaren voor dit effectief gebeurt...
2008Uitgeverijen krijgen het hard te verduren en besnoeien op alle vlakken, ook buitenlandse contractanten mogen er aan geloven. PHOTOJOOST blijft overeind door de professionele aanpak. Tal van bedrijven beseffen dat beeldmateriaal onontbeerlijk is, en rekenen op Joost.
2009Er wordt een blik geworpen naar de onmiddellijke omgeving, niet enkel buitenlandse klanten, maar tevens streekgenoten weten Joost te vinden. Alsook grafische professionals appreciëren de geleverde arbeid.
Joost wordt voorgedragen als lid van YCI Menen-Wevelgem. In de commissie SafetyDay werken leden tot het slagen van een groots opgezet project.
PHOTOJOOST staat op de BedrijvenContactDagen te Kortrijk, uit de meest onverwachte hoeken komen de meest verrassende ideeën.