Contacteer ons nu » Wenst u meer info?

Ever Meulen

Ever Meulen is al decennia Vlaanderens belangrijkste illustrator, wiens faam tot ver over de landsgrenzen reikt. Geboren als Eddy Vermeulen in het West-Vlaamse Kuurne op 12 februari 1946, studeert hij grafische kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent, nadien in Brussel.

Ever Meulen begint zijn carrière in 1970 bij het weekblad Humo, waarmee zijn naam bijna veertig jaar later nog altijd onlosmakelijk verbonden blijft. Daarnaast maakt hij ontelbare affiches, ondermeer voor Humo's Rock Rally, maar ook voor de Muntschouwburg, de Beursschouwburg en het Kaaitheater in Brussel. Hij ontwerpt postzegels voor de Nederlandse PTT en de Belgische Post en ook het logo en de trofee van de jaarlijkse literaire prijs ‘De Gouden Uil' zijn van zijn hand.

Voor de omslagtekening van het Amerikaanse tijdschrift Raw ontving hij een ‘Certificate of Design Excellence'. Van de Duitse Art Directors Club kreeg hij een Gold Award en in Spanje was hij laureaat van de I'l.lusrtad'or 1995.

Aanvankelijk geïnspireerd door de bekende Belgische striptekenaars maar ook door Gust De Smet, Magritte en de Chirico, laat hij een strakkere geometrie toe in zijn werk en ontwikkelt een perspectief met kubistische trekken. Ironie is alomtegenwoordig. Gaandeweg ontwerpt hij een verrassend en uniek idioom. Zo wordt hij de uitvinder van zijn eigen vrije, poëtische en geestige wereld.

Vanuit zijn Brusselse atelier werkt Ever Meulen voor publicaties in binnen- en buitenland, van De Standaard tot The New Yorker. In het boek VERVE (uitgeverij Oog & Blik, Amsterdam) toont hij een overzicht van zijn recente grafisch werk.